algemene voorwaarden
© Hara Coaching & Counselling
made by Art2Start
  • Facebook Page: 181642535266253
  • Linked In: in/haracoaching
  • Twitter: haracoaching

HSP

Ongeveer 20 procent van de mensen is hoogsensitief. Een normale eigenschap met enige consequenties.
Als hooggevoelig persoon weet ik uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om met deze eigenschap goed om te leren gaan.
Alles zien, alles horen, een kamer binnenkomen en niet alleen de meubels en de mensen, maar ook de onuitgesproken conflicten en sferen waarnemen. Meer prikkels te verwerken krijgen en dus sneller moe zijn. Veel behoefte hebben aan rust, aan tijd voor jezelf om na te denken en te dromen – het zijn zomaar wat kenmerken van hooggevoelige mensen.
Zolang hooggevoeligen hun eigen gevoeligheid niet onderkennen, lijden ze vaak onnodig. We leven in een snelle wereld van gewin en succes. Daar voelt een langzame, bedachtzame hooggevoelige zich vaak overrompeld en onder druk gezet. Met als gevolg stress en verlies van levenskwaliteit. Toch hoeven hooggevoelige mensen geen slachtoffer van hun eigenschap te zijn. Zij kunnen leren de gevoeligheid aan te wenden om tot kracht te komen. Hooggevoeligheid lijkt aanvankelijk een hele opgave, maar is een gave. Om gelukkig en gezond te blijven, zullen hooggevoeligen een levensstijl moeten kiezen die bij hen past.


Belangrijk voor HSP-ers is:

  • Jezelf durven zijn zonder je daar schuldig over te voelen (aarden/ gronden, jezelf afsluiten, bij jezelf blijven versus aanpassingsgedrag)
  • In jouw kracht staan en blijven (je eigen ruimte innemen, grenzen stellen)
  • Aandacht voor een aangename en gezonde leefomgeving (wat kun je hier zelf aan doen?!)

 

Menig HSP heeft geen moeite met het geestelijke en de niet-materiële wereld, met de meer lichte en subtiele energieën. De uitdaging ligt vooral in het leren omgaan met het fysieke aspect en de materiële wereld, met de ‘zwaardere’ energieën. Beiden zijn nodig om een evenwichtig mens te zijn. Dus werken we ook aan een stevige basis.

Je hooggevoeligheid kun je zien als een uit de hand gelopen gave, zo overontwikkeld dat ze jou beheerst, vaak omdat er ergens bij jou een flinke dosis angst is ontstaan. Ik kan je helpen met weer in jouw kracht komen, met je leven in eigen hand nemen en je hooggevoeligheid zo te leren richten dat je er profijt van hebt in plaats van last.